Il premio Nobel 1977 per la Chimica Ilya Prigogine:
Un sistema biologico può essere ORDINATO AL SUO INTERNO, solo se immerso in un grande flusso di Energia che lo attraversi, senza fermarsi. Un sistema biologico ha la necessità di scambiare grandi quantità di Energia. Questo meccanismo pur producendo disordine è capace di darsi una forma auto organizzativa interna. Un eventuale INGORGO di energia cioè la possibilità che il sistema ASSORBA energia senza SCAMBIARLA con l’ambiente esterno distruggendo la DISSIPATIVITA’, distrugge anche la COERENZA interna del sistema. Coerenza del sistema significa che tutte le sue componenti VIBRANO all’unisono cioè hanno tutte la stessa frequenza vibrazionale. Quindi qualsiasi prodotto o sistema che portasse ad una schermatura sarebbe dannoso alla salute in quanto otterremmo l’effetto gabbia di Faraday.
Il Fisico Hernest Froelich: Il nostro corpo è un grande accumulatore di energia e nello stesso tempo un grande dissipatore di energia. Il nostro corpo è un “insieme” di cellule che ha bisogno dello scambio continuo con le diverse energie dell’ambiente; ogni una di queste cellule per funzionare è stata dotata di un campo magnetico:

Di segno negativo all’interno con la funzione di assorbimento di energia.
Di segno positivo all’esterno con la funzione di dissipazione di energia.

dormiente-elettrosmog

Qeliza bëhet i sëmurë dhe më pas trupi sëmuret kur ju krijoni një bllok të energjisë, pra nuk vjen nga të gjithë energjinë e zhytur për shkak të:
– reagimet enzimatike Details
– teknikat e rrezatimit agresionit apo përreth energjitë natyrore (nga toka).

Froelich, një profesor i fizikës teorike në Universitetin e Liverpulit, ishte fizikanti i parë që në vitin 1968 deklaroi se konsistenca në biologji është një nga cilësitë më të rëndësishme për të kuptuar shkëmbimin e informacionit ndërmjet gjallesave. Ai ndërtoi një model teorik lidhur dridhjet koherente e sistemeve biologjike, zhvillimet e të cilit janë jashtëzakonisht të rëndësishme. Froelich Prandaj Modeli ofron vibracionet koherente, me kusht që sistemi është në gjendje të zhduket gjithë energjinë e marrë. Kjo është bërë pak a shumë si kjo: a biomolekulë gjigand (DNA) merr energji nga jashtë (ushqimi, frymëmarrje, ATP), dhe është aktivizuar nga deformimeve me ngacmim të një frekuencë të caktuar të vibrimit. Një ngurtësia e ADN-së që mund të pengojë apo të pengojnë dridhje, do të bllokojë funksionet e kontrollit të brendshëm të organizmit. substancat e quajtur “intercalators forta”Ata kanë aktivitet antimikrobik (Kill) për shkak se ata të bllokojnë aktivitetin vibrational (të tilla si një kunj në një shkallë). substancat “intercalators dobëta”, Domethënë që të pengojë, por nuk bllokojnë aktivitetin vibrational, janë kancerogjene.
Kjo është në përputhje të plotë me hipotezën psikosomatike e kancerit L.O. Speciani, e cila ka provuar statistikisht se kanceri nuk është asgjë tjetër përveç rritjes së qelizave normale në mungesë të kontrollit dhe rregullimit nga organi. Se kontrolli do të mungojnë aktivitetet rregullatore u penguar dridhje ADN konsistente për shkak të substancave të ndërfutjes së.
Edhe teoria e ONKOGJENËVE, edhe pse derivim rreptësisht allopathic, e gjen shpjegimin e saj në dritën e sa më sipër. Ajo është e njohur mirë se ADN-ja aktualisht në pronësi të vetëm gjenet aktive.
Një ndryshim i molekulës ka efektin e frekuencave vibrimit (dëmshëm) për të aktivizuar fraksionet normalisht joaktive gjenetike, të cilat gjenerojnë rritjen anormale dhe të parregulluara (në krahasim me “projekt”) Ne e quajmë kancerin. Njeri ndjek një projekt (ndonjëherë ndikuar nga variablave të jashtëm), që zhvillohet në një sistem të rregullt dhe jo kaotike, e cila çon në njeri të rritur, në vend se në një masë të padiferencuar të mishit apo molekulave. Hani ushqim ne nuk është konsumimi i “urdhër” se ne duhet të bëjmë për të ruajtur këtë gjendje të rendit.
Ilya Prigogine, Çmimi Nobel për Kimi në vitin 1977, ka identifikuar karakteristike e çështjes jetesës, duke qenë një strukturë plangprishës. Strukturat plangprishës janë sisteme të hapura që mbajnë shtetin e tyre të ekuilibrit në sajë të një shpërndarje të vazhdueshëm të energjisë drejt jashtë.
Urdhri i prodhuar nga kjo shpërndarje, gjeneron rend të ri dhe organizimin e ri, por në qoftë se rrjedha e energjisë ndalon ose zvogëlohet, struktura mund të shkatërrohet, dhe të mos kthehet në gjendjen fillestare (të pakthyeshme). Konsumi i kësaj energjie është kryer për rregullimin e brendshëm të proceseve jetësore, të cilat mbajnë individin në një gjendje të rendit. Rregullimi i proceseve jetësore ndodh për shkak të vibracioneve “në përputhje” Strukturat mikro plangprishës pranishëm në organizëm. Në sidomos ujë dhe makromolekulave organike. Kjo intensive dridhje lojë konsistente paraqet një rrjet të kontrollit dhe imanent në të gjallë rregullim çështje.