EHS, një sëmundje jo të njohur nga të gjithë

Simptomet kryesore të electrosensitivity

lëkurës: kruarje, skuqjen, alergji;
Sistemi nervor: çrregullime të gjumit, stresi, krizë nervash, aftësi të kufizuara emocionale, ankth, dhimbje koke, migraines, depresion;
sistemi muskulor: Dhimbje barku, dhimbje të muskujve, dobësi;
kardiovaskular: aritmisë, çrregullime të presionit të gjakut, goditje cerebral;
sistemet hormonale dhe imunitar: Reduktimi i sintezës melatonin, ndryshimet në nënpopullacione limfocitet;
e seksualitetin, riprodhimin dhe shtatzënia (Miscarriages);
sistemi vizual, të shëndoshë, erë dhe tretje;

Klikoni butonin redakto për të ndryshuar këtë tekst.

EHS është një sëmundje. Do të thotë, kundër mendimit të institucioneve dhe telefonit celular shumëkombëshe, ajo është profesor Olle Johansson i cili, për më shumë se 20 vjet, ai ka studiuar fenomenin.
Suedia është përgjigjur alarmin e mësuesit, vendet e tjera janë duke shqyrtuar nëse do të njohin punën dhe të marrin masa. Itali, edhe një herë, duket se për të ndaluar në pol. Alergjik në telefon, telefonin celular, televizion dhe mikrovalë.
Jo, kjo nuk është një revoltë sociale e atyre që kundërshtojnë modernizmin, ajo është një sëmundje e vërtetë OBSH thotë se vlerëson një shifër mes 1% dhe 3% e njerëzve popullsisë së botës me EHS. Simptomat e sëmundjes janë të ndryshme: dhimbje koke, marramendje, shtyer, takikardi. “Një thirrje për telefon një ditë më mori në konvulsione” thotë Sergio Crippa, një anëtar i EHS italiane dhe koordinator i sëmurë në Lombardi. Intensiteti ndryshon, sigurisht, nga personi në person, që nuk ndryshon dhe nuk duket të ndryshojnë me thjeshtësi është statusi i sëmundjes që ende nuk konsiderohet një sëmundje në fuqi në çdo vend në Tokë. Aktualisht ekziston një përjashtim dhe është e zakonshme Suedia, e cila si kaq shpesh është në ballë, në mbrojtjen e të shumë të drejtave civile. Njohja e këtij vendi është rezultat i viteve të presionit mbi institucionet Dr. Olle Johanson, një pionier i vërtetë i studimeve sull'elettrosensibilità, më shumë se 20 vjet, ai ka studiuar çështja u bë, me kalimin e kohës, një lloj zëdhënës për ata që janë në botë deklaron elektro. Sipas Johansson i cili deklaron se vuan nga një alergji e vërtetë. Sistemi ynë imunitar - thotë profesor suedeze – Ajo është zhvilluar në përputhje me armiqtë e njohura dhe nuk është e gatshme për të përballuar me të “alergjenët” Përmbajtja elektromagnetike në sinjalet televizive, valët e radios, dhe kështu me radhë. Intensiteti i çrregullimit padyshim ndryshon në varësi të rrethanave dhe Johanson ka arritur gjatë viteve për të analizuar dhe të njohin llojet e ndryshme.
Ky hulumtim ka forcuar bindjen se përqindja e elektro është dukshëm më e lartë (midis 3% dhe 10%) në krahasim me OBSH vlerëson. Këto janë shëron vërtetë natyrisht nuk ka asnjë, e vetmja shpresë tani është se politikanët dhe administrata shtri kufij të rinj të sigurisë në zhvillimin e teknologjive të reja. “Në një rezolutë të BE-së 4 shtator 2008, Parlamenti Evropian e njohur se ekspozimi ndaj niveleve të rrezatimit duhet të bazohet në faktorë biologjikë, jo vetëm në efektet e ngrohjes.
Ky pozicion është nënvizuar edhe nga një raport i fundit 23 shkurt” Johansson thotë. Një sinjal se diçka po bëhet? Ndoshta, si edhe Kanadaja, SHBA, Britania e Madhe dhe Zvicra janë konsideruar të njohin EHS si një sëmundje. Jo aq në Itali, ku çështja është në qendër të shumë debat. Protagonistët e debatit janë pjesë e Shoqatës Italiane për EHS dhe sëmundjeve kronike të dehjes dhe / ose mjedisor (MCS) – duke luftuar për njohjen e sëmundjes – institucionet e tjera dhe Shoqëria italiane e elektromagnetizmit që mbështet qëndrimin e OBSH-së që EHS do të jetë vetëm një sugjerim psikologjike.
“Ka një mungesë të të dhënave të sakta laboratorike” thotë William D'Inzeo, Profesor i bioelektromagnetika Ndërveprimi në Universitetin La Sapienza në Romë. Të këtyre kritikave në vend përgjigjet Angelo Levis, profesor ish mutagjeneza Mjedisit në Padova dhe themeluesi i Apple (Shoqata për Parandalimin dhe Luftën electrosmog) se mungesa e njohjes së sëmundjes është thjesht për shkak të përzierje e atyre që të bëjnë kërkime, ata që Kjo e bën shërbime të lëvizshme dhe realitetin ndërkombëtar institucional. “Kjo situatë – Levis thotë – do të rezultojë në vitet e ardhshme, e njëjta dëmtimi që duhani bëri '900, dhe efikasiteti i tij është demonstruar nga studimet epidemiologjike, gjeografisë dhe punën e Johansson, i cili hapi një çarë të lehta për të gjithë sufferers.

shikojnë ynë Video Testi HRV