Çmimi Nobel 1977 për Kimi Ilya Prigogine:
Një sistem biologjik mund të porositet brenda, në qoftë se i zhytur në një fluks të madh të energjisë nëpërmjet saj, pa u ndalur. Një sistem biologjik duhet të shkëmbejnë sasi të mëdha të energjisë. Ky mekanizëm, ndërsa prodhimin çrregullim është në gjendje të japë një makinë të brendshme organizative formë. Një JAM eventual të energjisë dmth mundësia që energjia sistemin thithjen pa shkëmbyer atë me mjedisin e jashtëm shkatërruar të DISSIPATIVITA ', gjithashtu shkatërron konsistencën e brendshëm të sistemit. Konsistenca e mjeteve të sistemit që të gjithë komponentët e tij lëkund unison dmth të gjithë kanë të njëjtën frekuencë vibrational. Pra, çdo produkt apo sistem që do të çojë në një mburojë do të ishte e dëmshme për shëndetin, sepse ne do të merrni efektin e Faraday kafaz.
Fizikanti Ernest Froelich me: Trupi ynë është një ruajtje të madhe të energjisë dhe në të njëjtën kohë një lavaman të madhe të energjisë. Trupi ynë është një "grup" të qelizave që ka nevojë për shkëmbimin e vazhdueshëm me energjitë e ndryshme të mjedisit; secili prej këtyre qelizave në funksion ka qenë e pajisur me një fushë magnetike:

– Shenja negative në funksion të absorbimit të energjisë.
– Si e jashtme pozitive shenjë me funksion shpërndarje të energjisë.

sleeper-electrosmog

Qeliza bëhet i sëmurë dhe më pas trupi sëmuret kur ju krijoni një bllok të energjisë, pra nuk vjen nga të gjithë energjinë e zhytur për shkak të:
– reagimet enzimatike Details
– teknikat e rrezatimit agresionit apo përreth energjitë natyrore (nga toka).

Froelich, një profesor i fizikës teorike në Universitetin e Liverpulit, ishte fizikanti i parë që në vitin 1968 deklaroi se konsistenca në biologji është një nga cilësitë më të rëndësishme për të kuptuar shkëmbimin e informacionit ndërmjet gjallesave. Ai ndërtoi një model teorik lidhur dridhjet koherente e sistemeve biologjike, zhvillimet e të cilit janë jashtëzakonisht të rëndësishme. Froelich Prandaj Modeli ofron vibracionet koherente, me kusht që sistemi është në gjendje të zhduket gjithë energjinë e marrë. Kjo është bërë pak a shumë si kjo: a biomolekulë gjigand (DNA) merr energji nga jashtë (ushqimi, frymëmarrje, ATP), dhe është aktivizuar nga deformimeve me ngacmim të një frekuencë të caktuar të vibrimit. Një ngurtësia e ADN-së që mund të pengojë apo të pengojnë dridhje, do të bllokojë funksionet e kontrollit të brendshëm të organizmit. substancat e quajtur “intercalators forta”Ata kanë aktivitet antimikrobik (Kill) për shkak se ata të bllokojnë aktivitetin vibrational (të tilla si një kunj në një shkallë). substancat “intercalators dobëta”, Domethënë që të pengojë, por nuk bllokojnë aktivitetin vibrational, janë kancerogjene.
Kjo është në përputhje të plotë me hipotezën psikosomatike e kancerit L.O. Speciani, e cila ka provuar statistikisht se kanceri nuk është asgjë tjetër përveç rritjes së qelizave normale në mungesë të kontrollit dhe rregullimit nga organi. Se kontrolli do të mungojnë aktivitetet rregullatore u penguar dridhje ADN konsistente për shkak të substancave të ndërfutjes së.
Edhe teoria e ONKOGJENËVE, edhe pse derivim rreptësisht allopathic, e gjen shpjegimin e saj në dritën e sa më sipër. Ajo është e njohur mirë se ADN-ja aktualisht në pronësi të vetëm gjenet aktive.
Një ndryshim i molekulës ka efektin e frekuencave vibrimit (dëmshëm) për të aktivizuar fraksionet normalisht joaktive gjenetike, të cilat gjenerojnë rritjen anormale dhe të parregulluara (në krahasim me “projekt”) Ne e quajmë kancerin. Njeri ndjek një projekt (ndonjëherë ndikuar nga variablave të jashtëm), që zhvillohet në një sistem të rregullt dhe jo kaotike, e cila çon në njeri të rritur, në vend se në një masë të padiferencuar të mishit apo molekulave. Hani ushqim ne nuk është konsumimi i “urdhër” se ne duhet të bëjmë për të ruajtur këtë gjendje të rendit.
Ilya Prigogine, Çmimi Nobel për Kimi në vitin 1977, ka identifikuar karakteristike e çështjes jetesës, duke qenë një strukturë plangprishës. Strukturat plangprishës janë sisteme të hapura që mbajnë shtetin e tyre të ekuilibrit në sajë të një shpërndarje të vazhdueshëm të energjisë drejt jashtë.
Urdhri i prodhuar nga kjo shpërndarje, gjeneron rend të ri dhe organizimin e ri, por në qoftë se rrjedha e energjisë ndalon ose zvogëlohet, struktura mund të shkatërrohet, dhe të mos kthehet në gjendjen fillestare (të pakthyeshme). Konsumi i kësaj energjie është kryer për rregullimin e brendshëm të proceseve jetësore, të cilat mbajnë individin në një gjendje të rendit. Rregullimi i proceseve jetësore ndodh për shkak të vibracioneve “në përputhje” Strukturat mikro plangprishës pranishëm në organizëm. Në sidomos ujë dhe makromolekulave organike. Kjo intensive dridhje lojë konsistente paraqet një rrjet të kontrollit dhe imanent në të gjallë rregullim çështje.