Si ajo gjeneron fushën elektrostatike në makinë:>

Premisa:
Fusha elektrostatike nuk është i pranishëm në mjedis, por është e gjeneruar nga fërkim (heqja e akuzave sipërfaqësore) e rrobave dhe mbulesa e sipërfaqeve të bëra prej materiali izolues.
Duke qenë material izolues, nëse hiqen disa elektrone, ekuilibri për shkak të ngarkesave të reja nuk rigjenerohet, të cilat riorganizohen duke qarkulluar siç ndodh në përcjellësit.
Sa më shumë materiale izoluese, aq më shumë ngarkohen pasi nuk ka përcjellshmëri, kështu që elektronet nuk mund të kthehen në vendin e tyre dhe trupi mbetet i elektrizuar ose i ngarkuar.

Brenda një makine në lëvizje, për shkak të efektit të fërkimit me ajër të thatë, krijohet një fushë elektrostatike midis pjesës së jashtme të bojës (izoluese) e cila gjeneron ndërhyrje midis fushës elektromagnetike mjedisore dhe fushës elektrostatike që ndërveprojnë me njëra-tjetrën.
Pajisja e makinës "Biodrive" mbron kundër këtij efekti ndërveprimi midis fushës elektromagnetike të mjedisit dhe fushës elektrostatike, ndërsa nuk varet drejtpërdrejt nga fusha elektrostatike;
kjo e fundit mund të arrijë edhe vlera të larta elektrike.

Fusha elektrostatike shfaqet në shqisat tona në momentin e shkëndijës ose me goditjen e thjeshtë që ndonjëherë ndjen kur zbret nga makina.
Shkëndija ose goditje që zhvillohen kur gjendja neutrale e trupit të elektrizuar rikthehet nga jashtë ose ngarkesat negative shkarkohen në tokë.

Meqenëse fenomeni ndodh në një pjesë të një milisekondi, shkëndija ose goditja krijohet për shkak të shkarkimit në tokë të sasisë elektrike të grumbulluar (siç ndodh për sasi shumë më të mëdha siç janë miliona volt në rrufe).

Shkëndija ende ndodh mbi 1000 V, por tashmë në 100V edhe pa një shkëndijë tronditja ndihet.
Importantshtë e rëndësishme që pacientët me zemër të mos pësojnë shkarkime elektrostatike.