Ne do të jemi të pranishëm me qëndrimin tonë të gjithë’ Olisfestivali më 6-7 Shkurt 2016

OLIS Festateal, i lindur në vitin 2013, është një ngjarje që flet për mirëqenien natyrore të trupit, mendjes dhe shpirtit. Ka lindur për bëjnë të njohura për publikun e gjerë mënyra të vjetra dhe të reja të dijes dhe mirëqenien, të cilën ata e konsiderojnë individi në tërësi, një tërësi që është e gjallë dhe në lidhje dhe jo si një tërësi organesh të ndara nga njëra-tjetra, të konsideruara të ndara në trup dhe të shkëputura nga mendja.

Siç thuhet në deklaratën e OBSH-së "Shëndeti është një gjendje e plotë e mirëqenies fizike, psikologjike dhe sociale dhe jo thjesht mungesë e sëmundjes" për të rivendosur një ekuilibër të saktë, duhet të merren parasysh të gjitha aspektet: sociale, psikike, relacionale, ushqimore (ankthet, frika, stresi, mënyra e jetesës, zakonet, lëvizja, etj.).

"Shkova në OLIS dhe gjeta përgjigje për dyshimet e mia"

Ky është lloji i komentit që do të donim të dëgjonim. Kualifikimi i disiplinave holistike, rikthimi i besueshmërisë dhe autoritetit të tyre, zhvlerësimi i paragjykimeve dhe keqkomunikimi, duke ndihmuar për të kuptuar se ato nuk janë moda kalimtare, por mënyra të vetënjohjes që na ndihmojnë të kërkojmë brenda vetes.

Janë disiplina serioze, të arritura, janë arte, metoda, mjete për të rizgjuar vitalitetin tonë. Mënyrat që na ndihmojnë të bëhemi subjekte të vetëdijshëm për marrëdhënien midis shqetësimit të dikujt dhe zakoneve të jetesës, të cilët marrin përgjegjësinë për shëndetin e tyre. Siç na kujton shkenca e lashtë e Ayurvedës”Njihuni, zgjidhni atë që është e mirë për ju, shmangni atë që është e keqe për ju" qëndroni të shëndetshëm, rrituni shpirtërisht.

Festivali ofron një pamje tërësore 360° si nga pikëpamja praktike eksperimentale dhe kulturore. Nëpërmjet konferencave, takimeve, seminareve, demonstrimeve dhe shumë të ftuarve, ofron mundësinë për të provuar, pyetur dhe zbuluar teknikat më të mira natyrore për të mbajtur veten në shëndet të mirë.

Për më shumë informacion mbi ngjarjen vizitoni faqen www.olisfestival.it/info-e-contatti/